LEGO Technic 42009 Mobiele kraan

  • Beschikbaarheid: Niet meer leverbaar

LEGO Technic 42009 Mobiele kraan omschrijving

Het grootste, meest complexe LEGO Technic model tot nu toe: de Mobiele kraan MK II!

Dit enorme model bestaat uit 2.600 elementen en heeft 8 gestuurde wielen en een draaibaar bovengedeelte. De LEGO Power Functies motor duwt de stabilisatoren naar buiten, laat de steunvoeten omlaag komen en schuift de kraanarm uit en tot 77cm omhoog. Gebruik de takel om de haak te laten zakken en je machine is klaar voor het zware hijswerk!

Het natuurgetrouwe 2-in-1 model heeft 10 wielen, 5 assen en een gedetailleerde V8 motor met bewegende zuigers. Kan worden omgebouwd tot een containerstapelaar en truck, met Power Functies motor voor het uitschuiven en omhoog draaien van de laadboom. De Technic 42009 Mobiele kraan set maakt deel uit van het thema Vintage.

Specificaties

Setnummer42009
Thema LEGO Vintage
Onderdelen2606
AdviesleeftijdVanaf 11 jaar
EAN5702014975606

Reviews LEGO set 42009

uitstekend
Waardering:
Bij deze wil ik laten weten dat ik helemaal tevreden ben over Mister Bricks. Ik heb geen op of aanmerkingen. Alles was duidelijk te bestellen. Op de aangegeven datum geleverd en netjes verpakt.Alleen maar lof!
Geplaatst door Sonja op 23-01-2017
zeer legomaties
Waardering:
Ik vind jullie bedrijf perfect zeer snelle afhandeling en betrouwbaar dank
Geplaatst door B.B.R. op 11-12-2016
Top Service en communicatie
Waardering:
Hele goede service, was eigenlijk te laat met bestellen, maar kwam met het cadeau op de verjaardag!!! Super geregeld, snelle levering, echt helemaal TOP!
Geplaatst door andre op 04-12-2016
Uitmuntend
Waardering:
De levering is zeer correct verlopen. Het is een schitterende kraan, ongelofelijk hoe het een en ander in elkaar past. Ik beleef heelveel plezier met de bouw van de kraan. Perfect.
Geplaatst door T.W. op 15-11-2016
Top set met leuke functies
Waardering:
Heel veel bouwplezier aan gehad, super met de powerfuncties.
Geplaatst door andre op 18-10-2016
De reden waarvoor je LEGO'd
Waardering:
Wow, de mobiele kraan dus. Wat valt er allemaal over te zeggen. Lang bouwplezier waarna je ook nog iets schitterends hebt om mee te rijden en naar te kijken. Ook erg leuk dat je met deze doos ook nog een ander model (duo) kan maken, namelijk de containertruck met hijskaan. Wederom lang bouwplezier. Geen gemakkelijke modellen, maar goed, daar koop je deze doos ook niet voor!
Geplaatst door Jonas op 01-09-2016
top!
Waardering:
Van al zijn verjaardags geld deze kraan gekocht, helemaal blij en goed voor weken bouw plezier. Ook de snelle levering is top.
Geplaatst door w op 11-07-2016

Toon alle 16 reviews

Super
Waardering:
Bestelling en levering super en snel. Prijs en kwaliteit goed op elkaar afgestemd .Speel plezier voor mijn neefje.....onbetaalbaar, meer dan vijf sterren.
Geplaatst door Karin op 18-06-2016
Super mooie mobiele kraan
Waardering:
snelle levering, correcte onherkenbare verpakking
Zeer tevreden, mocht ik weer iets van techniek willen bestellen
zal ik dit zeker doen bij ,,MISTERBRICKS"
Geplaatst door Cees op 25-03-2016
Geweldig voor jong en OUD
Waardering:
Aangestoken door enthousiasme tijdens het spelen met Lego bij en met kleinzonen Rijk en Kick van respectievelijk 6 en 4 jaar ben ik als opa van 74 ! ook aangestoken door het "Lego Virus" . Ik dacht meteen maar goed te beginnen en wel met Lego Technic en dan ook nog met één van de grootste modellen. De mobiele kraan 42009 werd het en daar heb ik zeker geen spijt van.

In eerste instantie schrok ik mij het "rambam" toen ik alle zakjes met vele onderdelen zag en bovenal toen ik het bijbehorende instructieboek opende. Het duizelde mij voor de wat bijziende ogen , maar alras bleek het instructieboek zeer duidelijk en overzichtelijk. Ik heb twee weken lang meerdere héél fijne knutseluurtjes ondervonden en moest mij diverse malen 's-avonds dwingen naar bed te gaan. Eenmaal bezig wil je gewoon verder bouwen en zeker tegen het einde van het bouwproces wil je door en weten of ook alles werkt.

Nou ik kan vertellen mijn zelf gebouwde kraan werkt en ik heb er een lekker wijntje op gedronken !! Samenvattend Lego Technic is geweldig en met name deze kraan te bouwen is een uitdaging op zich met een enorm tevreden gevend trots gevoel.
Een aanrader voor iedere vader/opa , is het niet voor de kinderen/kleinkinderen, dan zeker voor zichzelf. OUDERWETSE BEOORDELING 10 MET EEN GRIFFEL!!!!

Rob Auceps, Zwijndrecht
Geplaatst door ROB AUCEPS op 26-02-2016
Lego telekraan 42009
Waardering:
Zeer verzorgde site met zeer veel Lego.
Was op zoek naar de telekraan 42009 en vond deze bij Mister Bricks.
Bij Lego niet meer leverbaar en hier binnen een dag in huis.
Goede en verzorgde levering en heel blij met mijn aankoop.
Geplaatst door R.P. op 15-02-2016
Gaaaaf ding
Waardering:
Makkelijk te bouwen. Al ben je even bezig met ruim 2500 onderdelen. Maar wat een gaaf ding. Mooi aangebrachte details
Geplaatst door Theo op 28-01-2016
Sentationeel
Waardering:
En daar zit je dan als 58 jarige -glunderend als een kind- het net afgeleverde pakket LEGO met daarin de mobiele kraan te bewonderen. De uitspraak: "mannen blijven kinderen" lijkt dus wel te kloppen, maar dat terzijde. De voorpret begon al veel eerder. Likkebaardend kijken naar al dat moois wat LEGO Technic biedt. En maar niet kunnen kiezen waar mee te beginnen, de mobiele kraan of de Mercedes truc of de Volvo of de rupsbandkraan of.....

Het is de mobiele kraan geworden, nu nog bepalen waar te kopen. Daar was ik heel snel uit, dat ging ik doen bij Mister Bricks. Een goede keuze blijkt, maar dat heb ik al in mijn beoordeling van 12 januari 2016 op de site gezet. Dat ga ik niet herhalen, stel je voor dat ze bij Mister Bricks naast de schoenen gaan lopen.

Op 9 januari begonnen aan de uitdaging, de bouw is gestart. Gaandeweg bleef ik mij verbazen over het vernuft van de ontwerpers van dit model. De modulaire opbouw en de duidelijke instructies maken het bouwen tot een waar feestje en een zeer ontspannende bezigheid. Ik heb er vele uren bouwplezier aan beleefd. En dan de hoogtepunten, het chassisgedeelte klaar, het motorgedeelte van de bovenbouw klaar en tenslotte de kraanarm. En dan de spanning of alles ook werkt na het aankoppelen van de arm aan het motorgedeelte.

Dan volgt de anticlimax. Niet alles werkt, ik krijg de pal voor het uitschuiven van de kraanarm niet geschakeld. Ik weet ook direct de oorzaak: tandwiel omgekeerd en dus verkeerd geplaatst. Waarschijnlijk in de late uurtjes gebouwd en niet al te helder meer van geest geweest. Na gedeeltelijke "sloop", juist plaatsen tandwiel en weer opbouwen, opnieuw een klein beetje spanning: werkt het of niet?. Ja het werkt, alles functioneert! En nu staat mijn mobiele kraan te pronken in mijn werkkamer annex bouwplaats voor LEGO objecten. De mobiele kraan is letterlijk en figuurlijk een hoogstandje. En bij dit eerste hoogstandje zal het zeker niet blijven.

Ik heb het "legovirus" opgelopen en ben me aan het oriënteren welk model ik als eerst volgende ga aanschaffen, ik denk de Volvo.
Geplaatst door Daan op 27-01-2016
Goed recht
Waardering:
Misterbricks,

Het is uw goed recht om naar mijn mening te vragen, naar aanleiding van mijn bestelling. Ik kan niets anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben. Het was voor mij de eerste keer dat ik bij u een bestelling heb gedaan. Maar zoals u zegt hoe het in zijn werk gaat, zo is dat dus ook. Meestal reageren klanten als er iets tegen zit. Om die reden wil ik daarom graag mijn ervaring met u delen. In dit geval geef ik u een score van 100%.

Vriendelijke groet,
H. Westerdijk
Geplaatst door Hans op 25-01-2016
Prima!
Waardering:
uitgebreide collectie en voorraad
scherpe prijzen
snelle levering
Prettige communicatie over status van de bestelling.
Geplaatst door Sander op 25-01-2016
Bij voorbaat
Waardering:
Ik heb de kraan nog niet gebouwd, maar alleen al het bekijken van de inhoud van de doos maakte mij enthousiast. Dat worden weer leuke uurtjes met de kleinzoon(s) om deze gigant te bouwen
Geplaatst door Rens op 04-11-2015