Waarom LEGO
Waarom LEGO

Waarom LEGO

Vijftig jaar geleden ontstond het idee voor het LEGO steentje zoals wij die vandaag de dag nog steeds kennen. En dat is maar goed ook, want het is misschien wel het meest veelzijdige en creatieve speelgoed ooit. Niet voor niets is LEGO al twee maal tot 'speelgoed van de eeuw' uitgeroepen.

LEGO zet je aan het denken en prikkelt de fantasie. Een eindeloze reeks aan mogelijkheden zorgen voor urenlang speelplezier. Met de bekende steentjes uit Denemarken wordt dan ook overal ter wereld dagelijks gespeeld. Bouwen met LEGO is een ontdekkingsreis waarin wij belangrijke vaardigheden ontwikkelen. Van creatief denken tot rekenen, van plannen tot organiseren; de mogelijkheden zijn eindeloos.

Creativiteit

LEGO stimuleert ons om creatieve oplossingen te vinden. Om vragen aan onszelf te stellen. Hoe werkt dit onderdeel? Hoe zet ik dit in elkaar? Je kunt eindeloos zien en ervaren wat wel en niet werkt. Dit stelt ons in staat om oneindig veel combinaties te bouwen en prikkelt de geest om de mogelijkheden te verkennen. Met de wereldberoemde steentjes krijgt fantasie de ruimte.

Samenwerken

Spelen met LEGO is een fantastische activiteit om alleen te doen, maar is samen minstens net zo leuk!

Onderlinge communicatie en teamwork komen op natuurlijke wijze tot stand. En omdat het voor alle leeftijden is, is het voor jong en oud een geweldige manier om samen mooie momenten te beleven en gekoesterde herinneringen op te bouwen.

Denken in oplossingen

De vrijheid om te proberen, de mogelijkheid om het anders te doen. Het zelf uitzoeken wat wel of niet werkt is van groot belang voor onze ontwikkeling. De zoektocht naar oplossingen leert ons om dingen anders te bekijken. LEGO biedt een veilige omgeving waarin en waarmee dit proces plaatsvindt.

Motoriek

Van het oppakken van het juiste onderdeeltje tot het zorgvuldig aan elkaar klikken van de kleinste steentjes; het draagt allemaal bij aan de ontwikkeling van de hand-oog coördinatie en fijne motoriek die wij op latere leeftijd hard nodig zullen hebben. Bovendien neemt het zelfvertrouwen zeker toe wanneer het gewenste resultaat is bereikt!

Concentratie

Of het nu gaat om het nauwgezet volgen van het instructieboekje of het bouwen van een eigen creatie, het spelen vergt een hoop concentratievermogen. Of je nu een nieuwe set bouwt of aan het spelen bent met in je zelfgecreëerde fantasie wereld, met LEGO ben je vaak uren zoet!

Ruimtelijk inzicht

LEGO leert ons om rekening te houden met lengte, breedte en diepte; de steentjes doen een beroep op ons voorstellingsvermogen. Ook de instructies in het bijgeleverde boekje dragen hieraan bij. De tekening daagt ons voorstellingsvermogen uit om in te beelden hoe het bouwstuk er in een driedimensionale wereld uit komt te zien.

Vooruit denken

Bij het bouwen kom je er al snel achter dat een vroeg foutje ervoor kan zorgen dat je later alles weer opnieuw mag doen. Dit stimuleert ons om aandachtig te spelen en om goed na te denken over onze vervolgstappen. Op deze manier draagt LEGO spelenderwijs bij aan de ontwikkeling van ons coördinatievermogen en onze planningsvaardigheden.

Je ziet het, met de beroemde Bricks kunnen wij heel veel leren. Maar wat LEGO echt bijzonder maakt, is dat het vooral heel erg leuk is om mee te spelen!

© 2012-2022 MisterBricks VOF - LEGO, the LEGO logo, the Minifigure, DUPLO, the FRIENDS logo, the MINIFIGURES logo, MINDSTORMS and NINJAGO are trademarks of the LEGO Group. ©2022 the LEGO Group.